Ridning

Fogdegården HestesenterVi tilbyr enkelttimer, ridekurs, rideturer, rideleir, bursdagsfeiring, juleridning og kjøring med ponni og vogn. Vi kan komme med ponnier på ditt arrangement.

Gården har 6 dyktige voksne shetlandsponnier som vi bruker til ridning for barn og er godkjent hestesenter. Barna kan være i alderen 3-13 år. Ridetilbudene er tilpasset barnas ferdigheter og alder. Shetlandsponniene er valgt ut med omhu for at de skal passe til nybegynnere og lett øvede. De er stødige og gode ridehester. Vi legger vekt på trygghet, kos, læring og positiv mestring, på det enkelte barnets premisser. Det er viktig at små barn får ri i trygge omgivelser og lykkes ut fra sine egne forutsetninger og drømmer. Rideundervisning for denne aldersgruppen er vår spesialitet og noe vi har holdt på med siden 2004.

Fogdegården Hestesenter er det lille ridesenteret med det store hjertet. Vi er nøye med at alle blir sett og er likeverdige, og at vi har et inkluderende miljø.

Noe av det fine med ponniene er at de er så lave at et barn ikke blir overveldet av avstanden ned til bakken. De kan fint nå opp for å børste, ha på og ta av utstyr og kan klare å komme seg av og på selv. Shetlandsponniene våre har en mankehøyde på 94-107 cm – ikke stort hvis du måler foran deg opp fra gulvet. På vinteren har de tykk pels og ser ut som små teddybjørner.

Det er ønskelig at en voksen er med for å holde i leietau til de minste barna om flere rir samtidig. Vi har ridehjelmer til utlån. Ellers trengs robuste klær og skotøy etter vær (fingervanter, pannebånd eller tynn lue om vinteren, god bekledning).

Ridekurs

Høst og vår har vi ridekurs, med oppstart i april og september. Kursene er 1 time én gang i uka i 6 uker og følger skoleruta. Kursene går på mandag, tirsdag og torsdag, to kurs hver kveld, kl 17-18 og 18-19. Inndeling i grupper etter alder og ferdighet, maks 6 barn per gruppe. Ridning på ridebane og på turveier rundt gården..

Enkeltvise timer/rideturer

Ved å ringe et par dager i forveien kan du bestille ridning på hverdager, helg eller i ferier.

Rideleir

I sommerferien, både før og etter fellesferien, har vi rideleir som varer 2,5 dager, for barn i alder 8-13 år. Barna rir to ganger om dagen (ridebane og turveier), får være med på stell av de andre dyrene og har det sosialt og hyggelig. Rideleirene er svært populære og mange kommer tilbake både to og tre år på rad.

Bursdagsfeiring

Barn kan feire bursdag på gården, med ridning enten som hovedaktivitet eller som innslag sammen med gårdsbesøk. Opplegget tilpasses etter ønske. Eventuell servering medbringes. Vi har innendørs lokaler til å spise i om været skulle tilsi det.

Ponnier på ditt arrangement

Du kan leie oss til å komme med ponnier på ditt arrangement. Ponniene fra Fogdegården er for eksempel et fast innslag på Lundamodagene og på Bakklandet i Trondheim både på sommerarrangementer og julegrantenning. Vi kan også møte opp på private tilstelninger.

Juleridning/Nisseritt

Før jul og i romjulen har vi stemningsfull ridning med lykt i tussmørke. Ponniene er pyntet med røde dekken og dombjeller.